Yuvarlama

Malzemeler: 750 gr parça et, ½ yağsız kıyma, 3 su bardağı pirinç, 3 su bardağı süzülmüş yoğurt, 2 su bardağı nohut( geceden ıslatılacak), 1 yumurta, tuz, karabiber, sadeyağ, nane.

Yapılışı: Yıkanmış pirinç süzdürülür, un gibi oluncaya kadar dövülür.Kıyma, karabiber, tuz ve dövülmüş pirinç, hiç su koymadan yoğrulur. Yoğurulan malzeme parmaklar zeytinyağına batırıldıktan sonra avuç içinde parmakların ucu ile nohuttan küçük bilya şeklinde yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler ayrı bir tencerede kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Diğer taraftan geceden ıslatılan nohut ve parça et üstünü örtecek kadar su, yeteri kadar tuz konarak pişirilir. Pişen et ve nohuda, haşlanmış yuvarlamalar azar azar ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır. Bu arada başka bir tencerede, 1 yumurta, biraz su hafif ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. 1-2 taşım kaynayınca ateşten indirilir. Hazır olan etli nohutlu yuvarlamanın içerisine yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Ateşte kızdırılmış sadeyağ ve nane karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. Şehriyeli pirinç pilavı ile servis yapılır.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 710
favori
like
share