Yoğurtlu patates

Malzemeler: 750 gr kuşbaşı et, 1 kg patates, 2 su bardağı süzülmüş yoğurt, 1 su bardağı nohut, 1 yumurta, karabiber, tuz, safran

Yapılışı: Geceden ıslatılmış nohut, kuşbaşı et tencereye konur. Üzerine bir miktar tuz ilave edilir ve üstünü örtecek kadar su eklenir, pişirilir. Diğer tarafta süzülmüş yoğurt, 1 yumurta, biraz suyla iyice çırpılıp, ateşte devamlı karıştırmak suretiyle kaynatılır. Patates ve et suyu yoğurtlu karışıma azar azar eklenir ve karıştırılır. Yoğurtla patatesler özleştikten sonra ateşten indirilir.Üzerine kızdırılmış yağ ile safran gezdirilerek servis yapılır. Daha çok bulgur pilavı ile birlikte yenilmelidir.

Kısır

Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur, 1 demet taze soğan, 1 kuru soğan, 2 orta büyüklükte domates, 2 dal taze nane, 1 limon, 1 küçük demet maydonoz, 1 çay kaşığı acı kırmızı biber, yeterince tuz, bir miktar marul veya asma yaprağı, 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Ayıklanmış bulgur evvela ılık suyla yıkanır. Suyu süzülür.Üzerine iki bardak kaynar su dökülüp, karıştırılır, ağzı kapalı olarak bir müddet bırakılır. Yeşil soğanlar küçük küçük doğarnır. Maydonoz, nane kıyılır. Domatesin kabukları soyularak o da küçük parçalara doğranır. Bulgurun kapağı açılır. Üzerine kırmızı biber, rendelenmiş kuru soğan, tuz katılarak yoğrulur. Bunun üzerine diğer malzemeler eklenir, hepsinin üzerine zeytinyağı dökülür, limon sıkılır. İyice kaşıkla karıştırılır. Servis yapılırken tabakların kenarlarına haşlanmış asma yaprağı veya çiğ olarak yıkanmış marul yaprakları konur. Öylece servis yapılır.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 686
favori
like
share
özleem Tarih: 28.11.2007 11:45
emegine saglik arkadasim nasilda severim :85: