Arjen Robben artık Real Madrid'li!

Son güncelleme: 23.08.2007 09:36
  • Ve Arjen Robben artık Real Madrid'li!

    Robben - Real Madrid - Chelsea flörtü çok uzadı, belki çok yordu ama İspanyol ekibi taraftarları adına mutlu sonla bitti. Ada ekibi Chelsea sonunda Real Madrid'in baskılarına dayanamadı ve Hollandalı futbolcu Arjen Robben'i satma konusunda ikna oldu.

    Londra ekibi yaptığı açıklamada Robben konusunda Real Madrid ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Robben İspanya'da sağlık kontrolünden geçtikten sonra 5 yıllık sözleşme imzalayacak. 23 yaşındaki yetenekli futbolcunun sözleşmesi 2009 yılında sona erecekti. Yaz döneminde transfer borsasını meşgul eden ve futbolseverlerin bile artık sıkıldığı Robben - Real Madrid - Chelsea üçgeninde sonuca varılmış oldu. Robben gelecek sezon Real Madrid forması giyecek. 2004 yılında PSV'den İngiliz ekibine geçen Robben 104 maçta forma giyerken, Maviler adına 19 kez fileleri havalandırmıştı.

    Bir yorum, değerlendirme, söylenmesi gerekenler...

    DİKKAT!

    Sporx olarak editör arkadaşlarımızla yeri geldiğinde Robben'i yeri geldiğinde bu transferin bittiğini düşünerek ertesini düşündük. Avrupa'daki bir çok kulübü mercek altında tuttuğumuz gibi Robben olayın da en sıcak gelişmeleri ziyaretçilerimize sunduk. Her aşamada bilgilendirdik ve şimdi transfer haberinin gerçekleştiği saat olan 00.23'de de mesaimize devam ederek yine ziyaretçilerimize bu gelişmeyi aktardık, 7/24 yaşayan bir spor sitesi olarak Türkiye'ye her zamanki gibi ilk olarak duyurduk. Avrupa'yı dakika dakika takip eden Sporx Dış Haberler Servisi (SXDH) yine futbolu en hızlı ve en geniş içeriği ile sizlere sunmaya devam edecek.

    Uzun zamandır süren Robben - Real Madrid senaryosunda kimleri izlemedik ki.Genç futbolcunun menajeri yani babası ilk önce İspanya'da geziye çıktı. Bir dönem Real Madrid kulübünde bile konakladı. Fakat yapılan açıklamalar hep bir transfer politikasının eseriydi. İspanya'nın ünlü gazetesi Marca'nın kendi adından emin olduğu gibi verdiği haberler dünya futboluna damgasını vurdu. Sonu geldi ve Chelsea artık Robben konusunda kimsenin bilmediği gizli pazarlıklardan sonra istediği rakamı elde ederek bir anlamda Hollandalı futbolcuyu satmak zorunda kaldı, bir anlamda da istediği rakama sattı. Real Madrid başkanı Ramon Calderon göreve geldiği ilk gün kürsüden Real Madrid taraftarlarına seslenirken Kaka ve Robben isimlerini tekrarlamıştı. Kaka konusunda da aynı film dönüyor, sonuç belli ama galiba bu sezon gerçekleşmeyecek...

    Sakatlanmazsa...

    Yaşadığı sakatlıklar ile Chelsea'de geçtiğimiz sezon süpermen olmasa da Robben'in yeteneğini kimse tartışmıyor. Groningen ile başlayan kariyeri, PSV'de parlayışı, Chelsea'de sol kanatta hız sınırını aşan deparları ve bileklerine hakimiyetiyle Robben kendisi için en ideal olanın Real Madrid olduğundan emindi ve kararını çoktan vermişti. Haziran ayında çocukluk aşkı Bernadien Eillier ile yaşadığı evlilik ile birlikte hayatı değişmişti ve şimdi İspanya'da yerleşerek yeni bir hayata daha sahip olacak.

    Bencil mi?

    Futbolseverler onun sol ayağına hayran, biraz da kızgın. Futbol anlamında bencilliği en çok eleştirilen yönü. Çalım atmayı hobi edinmek hoş güzel ama çalımın ucunun bir asist ile tamamlanması herkesin isteği. PSV'de o gördüğümüz, Chelsea'de de devam eden sakatlık kabusunu atlatırsa Robben Real Madrid'in ikonlarından biri olacak. Belki sakatlığından dolayı iki sezon önceki Robben heyecanı futbolseverler de yok ama şu bir gerçekki Real Madrid'in futbol anlayışına Robben'in Chelsea'den daha fazla uyduğu kesin. Siz şimdiden ellerinizi alkışlama ve kendinizi şaşırma pozisyonunuza sokun...

    Real Madrid sınır tanımıyor

    İspanyol ekibi Real Madrid yine bu transfer döneminde yine uslu durmadı. Biraz ağır da olsa Madrid logosunun çehresini değiştirdi. Biz Real Madrid'e defans yapamıyor diye kızarken takıma dört yeni defans oyuncusu katıldı, 30 milyon avroya Pepe, 13 milyon avroya Royston Drenthe, bedelsiz olarak Christoph Metzelder, 12 milyon avroya Gabriel Heinze. İster istemez insan düşünüyor ya Real Madrid ciddi anlamda toparlanmış bir defans ve mücadeleci bir takım ile gelecek sezon yeşil sahalara çıkarsa? Sizler de düşünmüyor musunuz bunun devamında olacakları. Los Blancos yani Beyazlar bir şeyleri sanki gelecek sezon çözerek yine durdurulamayan olacak gibi...

    ESAT DERGİ/SPORX


    23.08.2007
#23.08.2007 00:15 0 0 0
  • Robben Galacticos oluyor !..

    Chelsea'den Robben'e vize çıktı !.. İngiliz kulübü, çarşamba gecesi geç saatlerde yaptığı resmi açıklamada, Hollandalı futbolcusu Arjen Robben'i La Liga şampiyonu Real Madrid'e satmayı kabul ettiğini duyurdu.
    Premier League devi Chelsea Çarşamba geç saatlerde yaptığı resmi açıklamada, Hollandalı futbolcusu Arjen Robben'i La Liga şampiyonu Real Madrid'e satmayı kabul ettiğini duyurdu.Chelsea'nin Hollandalı yıldızı Robben sözleşmesinde iki yılı daha kalmış olmasına rağmen Real Madrid'e gidebilmek için Chelsea ile yeni sözleşme imzalamayı kabul etmemiş ve geride kalan haftada yaptığı açıklamada, Chelsea yönetiminden Real Madrid'e gitmek için izin beklediğini ifade etmişti.
    noimage
    Batı Londra kulübünün Robben açıklamasının ardından Hollandalı futbolcunun kısa süre içerisinde Real Madrid ile resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

    Bu arada Robben'i bırakmayı kabul etmesinin ardından Chelsea'nin uzun süredir istediği Sevillalı Dani Alves ile görüşmeleri hzılandırması bekleniyor. Ancak Gabriel Heinze'de de mutlu sona ulaşan Real Madrid de Dani Alves için sıradaki ekiplerden biri.
#23.08.2007 09:36 0 0 0