Malzemeler :

2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1.5 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)
tuz

4 Kişilik

Yapılışı :

Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1050
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 21:49
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 19:11
tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 20:59
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:06
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:27
paylaştığınız için teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:27
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 06.12.2005 17:01
tarif için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 00:41
ellerine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:58
ElleRINE SAglik....!