ANALI KIZLI
Malzemesi:
1 kg ince bulgur
250 gr dövülmüş et
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kimyon
1 bardak su
1 Yumurta
İçi için: 1 kg kıyma
1 kg soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
250 gr tereyağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sosu için: 6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı nane
2 bardak limon suyu

Yapılışı: Bulgur ıslatılır. Tuz, karabiber, kimyon ve biber salçası ile yoğrulur. Et suyu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp el ıslatılarak bu parçalar açılır. İçine hazırlanan harç koyularak yuvarlanır. Daha sonra pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1844
favori
like
share
YAKYİLDİZ Tarih: 10.03.2010 21:31
offfffffffffffffffffffffffff ne sorup ne cevap alıyorum ok salakça ya ve sinir bozucu irde tabi