Osmaniye yöresel yemekler ANALI KIZLI

Son güncelleme: 10.03.2010 20:31
  • ANALI KIZLI
    Malzemesi:
    1 kg ince bulgur
    250 gr dövülmüş et
    4 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Tuz, karabiber, kimyon
    1 bardak su
    1 Yumurta
    İçi için: 1 kg kıyma
    1 kg soğan (ince doğranmış)
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    250 gr tereyağ
    Tuz, karabiber, kırmızı biber
    Sosu için: 6 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 su bardağı nohut
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 yemek kaşığı nane
    2 bardak limon suyu

    Yapılışı: Bulgur ıslatılır. Tuz, karabiber, kimyon ve biber salçası ile yoğrulur. Et suyu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp el ıslatılarak bu parçalar açılır. İçine hazırlanan harç koyularak yuvarlanır. Daha sonra pişirilir.
#24.08.2007 13:06 0 0 0
  • offfffffffffffffffffffffffff ne sorup ne cevap alıyorum ok salakça ya ve sinir bozucu irde tabi
#10.03.2010 20:31 0 0 0