Gerekli Malzemeler :

1 çorba kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Şerbeti için :
2 su bardağı su
500 gram tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 586
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:33
ellerine sağlık VULKAN
DİDEM Tarih: 30.08.2007 10:58
[COLOR="YellowGreen"]emeğinize sağlık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 25.08.2007 18:48
[QUOTE=VULKAN;2019028]Bu tatlıyı keşke kanada' da yapsalar

vulkan okadar zor degil sende yapabilirsin.tarif için emegine saglık
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:21
Bu tatlıyı keşke kanada' da yapsalar