Tokat Kebabı


Tokat Kebabı, Taze kuzu eti, tereyağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait enfes bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır.

Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlere biraz margarin sürülür.Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça margarin ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır.

Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır.

Tokat Kebabının asıl menşeinin Niksar olduğu iddia edilir. Niksar-Akkuş yönündeki Naksar yaylalarında bu kebap bolca yapılrır.
tokat almus,tokat belediyesi,tokat erbaa,tokat resimleri,tokat reşadiye,tokat seyahat,tokat turhal,tokat zile,izzet yıldızhan tokat,mehmet tokat,tokat anadolu lisesi,tokat artovatokat com,tokat gazetesi,tokat gop,tokat haber,tokat haberleri,tokat hava,tokat havaları,tokat ili,tokat köyleri,tokat meb,tokat merkez,tokat milli,tokat milli eğitim,

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 662
favori
like
share