Ankara Bala İlçesi

Son güncelleme: 25.08.2007 01:32
  • Bala İlçesi

    Balâ ilçesi Kırşehir iline bağlı Kaman ilçesi, Kırıkkale ili Karakeçili ilçesi, Ankara iline bağlı Elmadağ, Çankaya, Gölbaşı, Haymana, Şereflikoçhisar ve Konya ili Kulu ilçeleri ile çevrilmiş geniş,düz ve engebeli bir araziye sahiptir. İlçenin bir uçtan diğer bir uca mesafesi Doğudan Batıya 61 km, Güneyden Kuzeye 81 km'dir. Balâ ilçesinin yüzölçümü 2.530 km2'dir.

    noimage

    Balâ ilçesi Ankara ilinin yüksek yaylalarından biri Kartal yaylasının 1310 metre rakımlı olan kısmında kurulmuştur. Balâ'nın geniş ovaları olmakla birlikte arazisi tarıma elverişli topraklardan oluşmaktadır. İklim; yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Tipik Karasal bir iklim hüküm sürmektedir.
    Balâ ilçesinin en önemli yüksek dağları Küre Dağı, Paşa Dağı, Dede Dağı, Kartal Dağı ve Beynam Dağlarıdır. İlçenin en önemli akarsuyu Kızılırmak ile Balaban çayıdır. İlçemize 44 km mesafede bulunan Kesikköprü Barajı hem sulama hem de enerji üreten bir baraj olup, Devlet Üretme çiftliği ile Kızılırmak çevresinde bulunan vatandaşlarımızın arazilerine ekilen ürünlerinin sulamasında önemli bir kaynaktır.
#25.08.2007 01:32 0 0 0