Adıyaman Kütüphanesi ( 2006 Yılı Verilerine Göre)

Son güncelleme: 25.08.2007 02:56
  • 1971 yılından beri hizmet veren adıyman kütüphanesinde 23.500 adet kitap bulunmaktadır. Kütüphane 6 bölümden oluşmaktadır. İlimizde ayrıca gezici kütüphane de bulunmaktadır.

    ÇOCUK BÖLÜMÜ

    Bu bölüm, çocukların okul öncesine katkıda bulunmayı ve çocukların boş zamanlarını en verimli bir şekilde değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Kitaplar, "Dewey Onlu Sınıflama sistemine" göre tasnif edilmiştir. Ödünç kitap verme hizmeti okuyuculara sunulmaktadır.
    ÇOCUK BÖLÜMÜ

    YETİŞKİNLER BÖLÜMÜ
    Yetişkinler için iki salon mevcuttur. Dewey Onlu Sınıflama sistemine göre açık raf olarak hizmet vermektedir. Üye olan okuyuculara ödünç kitap verilmektedir.

    SÜRELİ YAYIN BÖLÜMÜ
    Dergi Gazete vb. gibi yayınların bulunduğu bölümdür. Konularına göre alfabetik sıraya göre dizilmiştir. Rehberlik ödünç verme hizmeti yürütülmektedir.

    TEKNİK HİZMETLER BÖLÜMÜ
    Kütüphaneye giren kitap, dergi vb. materyallerin seçiminden, tasnif edilerek okuyucuya sunulma aşamasına kütüphaneciler tarafından getirilen bölümdür.

    GEZİCİ KÜTÜPHANE
    Kütüphane bulunmayan yerleşim birimlerindeki kitap dostlarına valilik oluru ile oluşturulan gezici kütüphane ile hizmet götürülmektedir. Adıyaman il merkezi ve 15 Mahalle ve semt, kırsal kesimde 20 köy, kasaba olmak üzere toplam 35 yerleşim birimine 15 günde bir dönüşümlü olarak hizmet götürülmesi sağlanmaktadır.

    GÖRME VE İŞİTME ENGELLİLER BÖLÜMÜ
    30 Mart 1998 tarihinde hizmete açılan bu bölümde televizyon,video,müzikseti,cdçalar,3 adet okuyucu masası,Braille Duvar Takvimi,2 adet Braille alfabesi ile basılmış şiir kitabı 15 adet Braille alfabesi ile yazılmış lise ders kitapları, 158 adet 60lık liseler için konuşan kitap ses kaseti, 3 adet vitar video kaseti ( kültür amaçlı) ile görme ,işitme ve konuşma engellilere hizmet verilmektedir.
#25.08.2007 02:56 0 0 0