Bandırma Turizm

Son güncelleme: 10.07.2008 15:49

  • Bandırma merkezinde liman ve fabrika atıklarının yarattığı kirlilik nedeniyle denize girilemez. Ama şehir merkezinden yaklaşık 20 dakika uzaklıktaki Tatlısu bölgesi Bandırma'nın ve bölgedeki denize kıyısı bulunmayan Eskişehir, Bilecik ,Bursa gibi yerleşimlerin gözde sayfiye mekanlarıdır. Plajlar ve diğer turistik çekim noktaları Tatlısu'dadır.
    noimage
    Kyzikos antik kenti ve Daskyleion ören yeri buluntularının sergilenmesi amacıyla Bandırma Müze Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından kurulan ve Kültür Bakanlığı'na devredilerek yeniden inşa edilen Bandırma Arkeoloji Müzesinde iki teşhir salonu, bir laboratuar, kütüphane ve konferans salonu bulunmaktadır. Müzede, Daskyleion'a özgü Anadolu Pers sanatının özelliklerini taşıyan antemionlu ve frig yazıtlı mezar stelleri, kazılarda çıkarılan Pers etkili pişmiş toprak kaplar ile Kyzikos antik kendinden ve civardan elde edilen mezar stelleri sergilenmektedir.
    noimage
    -Kuşcenneti Milli Parkı:

    İlçe: Bandırma Alanı: 64.0 Kaynak Değerleri: Ornitoloji Rakım: 15 m. Ulaşım: Bandırma'ya 19,000 km (Asfalt),Balıkesir'e 85,000 km (Asfalt). Milli Park Müzesi:(0266) 735 54 22 Balıkesir ilinin, Bandırma ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Marmara Denizi'nin güneyinde, Uludağ ve Biga Yarımadası arasında uzanan bir çöküntünün tabanını Kuş ve Uluabat (Apolyont) gölleri ve bu göllerin çevresinde yer alan geniş ovalar , kenarlarını ise yüksek dağ ve yaylalar oluşturmaktadır. Doğu - batı doğrultusunda uzanan Kuş Gölü'nün n uzunluğu 20 km, genişliği 14 km 'dir.
    noimage
    Kuş Cenneti'nde canlı ve cansız varlıkların kendi aralarındaki ilişki, olağanüstü bir özellik gösterir. Kuşkusuz bu ekosistemin farklı elemanlarının birleştirip bütünleyen ve onlara dinamik bir yaşam ortamı sağlayan gölün ılık sularıdır.
    noimage
    Flora: Göl kıyılarında bitki topluluğunun en gür olduğu yer kuş cennetidir. Özellikle Göl kıyıları yaz aylarında suların çekildiği yerler zengin bir bitki örtüsü ile kaplanmaktadır. Kuş Cenneti'nde en çok görülen bitki türü söğüttür. Kıyılarda ise düğün çiçeği, ılgın,hasır otu, kamış, süsen, saz, ayakotu, kındıra ayrıca meşe palamut, zeytinlikler, kızılçam, karaçam, kayın, gürgen, çınar ıhlamur ve kızılağaç dişbudak da görülmektedir.
    noimage
    Fauna: Göl biyolojik üretim yönünden ülkemizin en verimli göllerinden biridir. Başta su kuşları olmak üzere çok zengin bir yaban hayata sahiptir. Nesli tükenmekte olan türlerden Tepeli Pelikan , Kaşıkçı, ve Çeltikçi'nin büyük üreme kolonileri bulunmaktadır. Tatlı Su İistakozu gölde bol miktarda bulunmakta olup, ticari amaçla avlanır. Gölde 20 den fazla balık türü yaşamaktadır. Başlıcaları sazan, yayın, turna, tatlısu kefali, filise, karabalık, ve acıbalıktır. Pürtüklü semender, yeşil kurbağa, ağaç kurbağası, ile ince kertenkele, benekli kaplumbağa kar faresi koruma altına alınan türlerdir. Kirpi, köstebek, , uzun ayaklı yarasa göl çevresinde yaşayan başlıca türlerdir.
    noimage
    1938 yılında Avusturya'lı doğa bilimci Kurt KOSWİG, İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünde çalışırken, Milli Parkın bugünkü bulunduğu yeri görmüş, bu olağanüstü ornitolojik değeri belirleyerek, buraya 'Kuşcenneti' adını vermiştir. Saha, 1959 yılında orman rejimine alınarak koruma altın alınmış ve Milli Park olarak ilan edilmiştir.
    noimage
    Park, Kuş Gölü'nün kuzeydoğusunda , göl suları, söğüt korusu ve sazlıkların sağladığı beslenme, güvenlik, barınma ve üreme olanakları ile kuluçkaya yatan, kışlayan ve göç arasında 266 kuş türünden yaklaşık 2-3 milyon kuşun yararlandığı çok önemli bir sulak alandır.
    noimage
    Biyolojik çeşitliliğin, yaban hayatının ve ekolojik dengenin korunması ve devamlılığının sağlanması için büyük öneme sahip bir ekosistem olması yanında, uluslararası öneme sahip olup, kuş zenginliği ve başarılı koruma uygulaması nedeniyle 1975 yılında Avrupa Konseyi'nce 'A SINIFI AVRUPA DİPLOMASI' ile ödüllendirilmiştir. Her beş yılda bir yapılan denetlemeler sonunda, 1981, 1986, 1991, 1996 yıllarında yenilenen diploma, yaşanan sorunların yarattığı olumsuz gelişmelerin izlenmesi ve iyiye gidiş gözlenmesi halinde yenilenmek üzere askıya alınmıştır.
    noimage
    2004 yılında askı süresi sona ermiş, yeniden A SINIFI AVRUPA DİPLOMASI'na sahip olmuştur.
#25.08.2007 12:29 0 0 0
  • ellerine sağlık
#22.09.2007 02:16 0 0 0
  • turizmle ilgili başka bir bilgi varmı acaba
#16.12.2007 14:21 0 0 0
  • tesekkurler
#10.07.2008 15:44 0 0 0
  • tesekkurler
#10.07.2008 15:48 0 0 0
  • tesekkürler
#10.07.2008 15:49 0 0 0