Hamur İçin Malzemeler:
4 su bardağı un
aldığı kadar su
2-3 çay kaşığı tuz

İç Malzemeler:
Kıymalı için
250gr kıyma
1 orta boy soğan
2-3 çay kaşığı kekik
1-2 çay kaşığı kara biber
tuz
Patatesli için
3-4 orta boy patates
1 orta boy soğan
2-3 çay kaşığı kekik
tuz

Hazırlanışı:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediceksiniz.Hamur 10-15dk dinlensin.
İç malzemesi: Kıymalı yapıcaksanız 1 orta boy soğanı yağda kavurun,daha sonra 250gr kadar kıymayı ekleyip tuz,1-2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik ilave edin ve kıymayı hafif kavurun.Tam olarak pişmesine gerek yok çünkü hamurun içinde zaten pişicek.
Patatesli yapıcaksanız,3-4 orta boy patetesi önceden haşlayın,haşlanan patetesleri püre haline getirin.Pürenin içine 1 adet orta boy soğanı kavurup ekleyin ve son olarak tuzunu ve 2-3 çay kaşığı kekiği ilave edip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın.Her bir bezeyi unlayarak oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.Açtığınız hamurların kalınlıkları 3-4mm kadar olmalı,çok ince olursa kurur.
Daha sonra resimdeki gibi dairenin yarısına iç malzemeden koyup kapatın.Kapattıktan sonra elinizle hafif bastırın ve tırtıklı kesici ile kıyılarını alın.
En son işlem olarak her iki yüzünü kızgın yağda kızartın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1645
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:38
tarif icin tesekkurler
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:18
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler