Nine Keki

(16 Porsiyon)

Malzemeler
Pişirme spreyi
8 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında
2 bardak beyaz un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı
Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 20 - 25 cm’lik kare kek kalıbını pişirme spreyi ile kaplayın. Genişçe bir kasede tereyağ ve şekeri krema haline getirin. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Büyük bir kaşıkla 1 - 2 dakika karıştırın. Tereyağ ve şeker karışımı küçük topaklar halinde kalacaktır. Süt, yumurta ve vanilyayı başka bir kasede karıştırın. Sıvı karışımı unlu karışıma dökün. Islatmak için çok yavaşça karıştırın. Kek hamurunda topaklar ve hava kabarcıkları olacaktır. Çok fazla karıştırmayın. Hamuru kek kalıbına bir spatula yardımıyla dökün, her tarafa eşit dağılmasını sağlayın. Hamura çok fazla bastırmayın. Fırının orta katında 35 - 50 dakika pişirin. Otuz dakikadan sonra dikkatlice takip edin. Kek kabarmalı ve üzeri altın sarısı kahverengi olmalıdır. İçine soktuğunuz kürdan temiz çıkıyorsa tamamen pişmiş demektir. Fırından çıkartın ve soğumasını bekleyin. Çok nemli ve çabuk ufalandığı için en kolay kek kalıbından servis edilir.

İpucu
Unutmayın! Taze meyveler en iyi tatlıdır!

Bu çok kullanışlı kek kuşaklar öncesinden gelen eski bir tariftir. Bu tarifin sade versiyonu tek başına yenilebileceği gibi, diyetinize uyduğu oranda ezilmiş meyve veya çikolata sosu ile de yenilebilir. Bütün meyvelerin kullanılabileceği bir kek modelidir.

Düşük potasyumlu meyvelerden istediklerinizi ekleyerek harika bir “Meyveli Nine Keki” yapabilirsiniz. Burada verilen diğer üç tarif bu tatlının ne kadar değiştirilebilir ve uyarlanabilir olduğunu gösteriyor.

Diyabetliler bu tarifteki şeker miktarını 1/2 bardağa kadar azaltabilirler ve gene de tatminkar sonuçlar elde edebilirler.

Bir Porsiyonun Besin Değerleri
Protein 3 gram
Potasyum 44 mg.
Sodyum 103 mg.
Karbonhidrat 25 gram
Kalori 170
Fosfor 54 mg.
Kalsiyum 89 mg.
Yağ 7 gram


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 507
favori
like
share
yağmurun sesi Tarih: 31.08.2007 14:22
ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:36
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 25.08.2007 18:50
Eline emegine saglık.
pasta ve kekler bölümüne kaydırıyorum