Materazzi'ye ameliyat göründü

Son güncelleme: 25.08.2007 13:30
  • Materazzi'ye ameliyat göründü

    Son dünya şampiyonu İtalya'nın Macaristan'la oynadığı ve 3-1 kaybettiği hazırlık maçında sakatlanan savunma oyuncusu Marco Materazzi'nin uyluğunda toplanan kan nedeniyle bıçak altına yatacağı bildirildi.
    noimage
    İtalya'da Macaristan karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetin şoku henüz atlatılamamışken, bir üzücü haber de Marco Materazzi'den geldi. 2006 Dünya Kupası final maçında Fransız oyuncu Zinedine Zidane'ın küfür ettiği gerekçesiyle kafa attığı İtalyan defans oyuncusu Materazzi'nin, Macaristan maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle uyluğunda kan toplandığı ve bu nedenle de ameliyat olması gerektiği ifade edildi. 34 yaşındaki tecrübeli futbolcunun doktoru tarafından yapılan açıklamada, Materazzi'nin durumundakorkulacak bir durum olmadığı ancak operasyonun ardından Materazzi'nin birkaç hafta yeşil sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

    Materazzi'nin doktoru Franco Combi, Materazzi'nin sakatlık süresine ilişkin net bir açıklama yapmaktan kaçınırken, İtalyan yıldızın büyük bir ihtimalle, İtalya'nın 8 Eylül'de Milano'da Fransa ve 4 gün sonra da Kiev'de Ukrayna ile yapacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri grup maçlarında forma giyemeyeceğini söyledi.

    Bu arada, İtalya'nın zayıf rakibi Macaristan karşısında aldığı şok yenilgi İtalyan basınında geniş yankı buldu. İtalyan gazeteleri yenilgiyi 'aşağılayıcı' olarak tanımladı. Gazzetta dello Sport, 'Böylesi bir İtalya-hayır' başlığını kullanarak okuyucularına seslenirken, La Gazetta, İtalyan futbolcuların sahada bacaklarının titrediğini savundu. Corriere della Sera Gazetesi, Fransa maçı öncesi İtalya'nın alarm zillerinin çaldığını ifade etti.
#25.08.2007 13:30 0 0 0