MUĞLA MUTFAĞI

Muğla'nın yöresel yemekleri şöyle sarılanabilir:

Çorbalar :Tarhana, Ara, Dutmeç

Et ve Balıklar: Çopur, Et Terbiyelisi,

Döş Dolması, Büryan, Balıklen,

Karın kumbar dolması

Sebzeler: Çıntar Kavurması, Ot Ekşilemesi, Galli Patlıcan, Ebegümeci Kavurması, Börülce Kavurması, Teltorlu Börülce

Hamur İşleri-Tatlılar: Keşkek, Saç Böreği, Yalankı, Zerde, Katmer, Badem ve cevizli sucuk, Üzüm köftesi, Ballı Kabak

Reçel ve Şuruplar: Bestel, Üzüm, Patlıcan, Dülek Reçeli, Gül Suyu

Yöresel olarak evlerde pişirilen ve hazırlanan yemeklerin bazıları Muğla merkezindeki restoranlarda bulunur..
Ev yemeği olarak Yöresel yemeklerimizin tadına Şadırvan yakınında bulunan Ömer’in Yeri, Köfteci Kemal ve diğer lokantalarda varabilirsiniz.

Balık yemek isteyenler, Kışla Parkı içindeki Lokantaya gitmeli.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4354
favori
like
share