Kütahya Yayla Turizmi

Son güncelleme: 04.10.2007 03:37
  • Yayla Turizmi

    Muratdağı
    Kütahya'nın güneyindeki Muratdağı Gediz'e 30 km uzaklıktadır. 2312 m. Yükseklikteki Muratdağı, Kütahya'nın olduğu gibi İç Ege'nin de en yüksek dağıdır. Kestane, meşe ve çam ormanlarından oluşan bir bitki örtüsüne sahip olan Muratdağı temiz havası, soğuk suları ve özellikle zengin termal kaynaklarıyla çok önemli bir yayla turizmi merkezidir.

    Gölcük Yaylası

    Kütahya'nın güneybatısındaki Gölcük Yaylası, Simav'a 10 km uzaklıktadır. Çam ormanları arasında yayla, her türlü alt yapıya sahip olup, 1450 m. Yükseklikte eşsiz bir piknik yeri olarak hizmet vermektedir.

    Kamp ve Karavan Turizmi
    Temiz havası, soğuk suları, kuş çeşitliliği ve zengin termal kaynaklarıyla alternatif turizm olanakları sunan Muratdağı, Gölcük Yaylası, Frig Vadisinde İnli Köyü ile Çamlıca Yaylası kamp ve karavan turizmi açısından önemli potansiyele sahiptir
    Sportif Olta Balıkçılığı
    Kütahya'da Porsuk, Enne ve Kayaboğazı barajları ile Doğuluşah, Zafertepe-Çalköy ve Kuruçay Göletlerinde sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılmaktadır.Kütahya'da doğal göl yoktur. Fakat baraj göllerinde, göletlerde ve akarsularda balıkçılık yapılabilmektedir.Özellikle Sazan, aynalı sazan, kızılkanat, dargın ve yayın balıkları çok avlanan balıklardır İlimizin Gediz ve Domaniç İlçelerinde modern alabalık tesisleri bulunmaktadır.Porsuk Barajı, Kütahya'nın kuzeydoğusunda şehir merkezine 20km uzaklıktadır. Porsuk Çayının taşkınlarından çevreyi korumak amacıyla olan baraj son yıllarda balıkçılığın da önemli bir merkezi haline gelmiştir. Porsuk Barajında, sofça köyü civarında su sporları merkezi oluşturma çalışmaları yapılmaktadır.
#26.08.2007 10:19 0 0 0
  • kütahyam özledim seni murat dağı güzeldir gidenlere iyi eğlenceler
#26.08.2007 10:22 0 0 0
  • ciniler diyarina selamlar
#04.10.2007 03:37 0 0 0