Bolu Usulü Patates Çorbası


MALZEMELER
3 çorba kasigi un
1 çorba kasigi tereyagi
1 yumurta
4 patates
4 dis sarmisak
1 çorba kasigi salça
2 su bardagi yogurt
Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyduktan sonra küp seklinde kesin. Patatesi yikayip süzün ve
bir tencerede yedi su bardagi (1.5 lt) suyla ocaga koyun. Patatesler
yumusayana kadar 15 dakika civarinda haslayin. Unla yumurtayi iki su
bardagi suyla karistirirak ezin. Pismek üzere olan pateteslerin bulundugu
tencereye hazirladiginiz terbiyeyi yavas yavas katin ve bes dakika
kaynatin. Terbiyeyi kaynayan çorbaya katarken mutlaka devamli
karistirarak topaklasmasini önlemelisiniz. Salçayla tereyagini ocakta isitin
ve bir fincan su ilave ederek çorbaya ekleyin. Diger yandan sarmisagi
soyup incecik ezin ve çorbaya katin. Tuz ve karabiberi ekleyin

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1730
favori
like
share