HAVUÇ BÖRTME (ZONGULDAK)

MALZEME:

Havuç 1 kg.
Kırmızı pul biber 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Tuz
Sarımsak 4 diş
Süzme yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın. Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın. Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın. Ilınmış havuçları, sarımsaklı yoğurt ile karıştırın. Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 552
favori
like
share