Zonguldak Yöresi Havuç Börtme

Son güncelleme: 26.08.2007 17:45



  • HAVUÇ BÖRTME (ZONGULDAK)

    MALZEME:

    Havuç 1 kg.
    Kırmızı pul biber 1 çay kaşığı
    Zeytinyağı 3/4 su bardağı
    Tuz
    Sarımsak 4 diş
    Süzme yoğurt 2 su bardağı

    YAPILIŞI:
    Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın. Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın. Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın. Ilınmış havuçları, sarımsaklı yoğurt ile karıştırın. Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.

#26.08.2007 17:45 0 0 0