Göceli Tarhana


Malzemeler:

2 kg katı yoğurt
1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
1/2 kg un
1/2 kg süt
2 yumurta
tuz

Yapılışı:

sütün tamamını kaynatıp içine göcenin yarısını at,kaynayınca söndür.sütün içine biraz su da katabilirsin.
Bir tepside kalan göceyi, unun tamamını ve pişirdigin göceyi soğuyunca karıştır.
Büyükce bir leğende yoğurdu yoğur; üstüne yumurtaları kır,karıstır.hazırladıgın göceli karışımı biraz biraz yoğurda ilave ederek karıstır.
yoğurma işlemini avucunla sıka sıka yap.yumruk atma.yumruklayarak yogurunca tarhana pişecek zaman ıslanmaz.
Yoğurma işlemini akşamdan yapılıp sabaha kadar üstü örtülü bekletilir.sabahleyin guneş goren bir yerde (terasda, balkonda,..)kuçük parcalar halinde dökülür. (dökme işlemi: avcunun içine bir parça tarhana hamuru alıp kuçuk parcalar halinde koparıp bir örtü üzerine yerleştirilmesi)
parcalar tamamen kuruduktan (yaklaşık 2-3 gün) sonra toplanır.Tamamen kurumazsa küflenebilir.
Tavsiye:
Sabahleyin dökülen tarhanadan biraz ayırıp öyle ıslak pişirirsen oda cok lezzetli olur.o buzlukta ve ya dondurucuda bekleyebiliyor.ancak normal yerde beklemez, bozulur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 994
favori
like
share