Kilisde Ne Yenir

Son güncelleme: 27.08.2007 17:59
  • Ne Yenir?


    Hafif bir rüzgarla dalgalanan göl...

    Yeşilin binbir tonuyla örülü çevre...

    Sessiz ve huzur dolu bir ortam...

    Adımınızı attığınız anda, karşılaşacağınız bambaşka bir dünya...

    Söğütlüdere Göl Restaurant...

    Önce hafif bir rüzgar eşliğinde, göl etrafında kuş sesleriyle beraber palmiyeler, hurma ağaçları ile çeşitli çam ağaçları ve söğütler arasında kısa bir gezinti... şelaleden akan suyun sesinde sanki doğa ritmik bir müzikle size merhaba demekte... gündüz güneşin, gece ışıkların suda oluşturduğu yakamozlara bakarak uzaklara gitmemek insanın elinde değil...

    Söğütlüderede göl'ün üzerinde yer alan Göl Restaurant tam anlamıyla görsel bir şölen üzerine kurulmuş lezzetli bir mekan...

    Fonda hafif bir müzik ile beraber, şiirsel bir sunumla konukların önüne gelen mönü önce nar pekmezi ile yapılmış salata ile başlıyor. Genelde yemek öncesi yenilen salata hafif bir doygunluk verir ve daha az yememizi sağlar. Burada ise durum tam tersi. Nar pekmezli salata iştahınızı kesmek yerine daha da açıyor. Ardından sadece tadımlık sunulan Kilis'e özel Oruk Kebabı damağınıza biraz sonra baş başa kalacağınız Kilis Tavasının lezzetine dair ön sinyaller gönderiyor.

    Özel malzemeler kullanılarak hazırlanan ve Restaurant'ın kendi fırınında belirli bir zaman süresince pişirilen Kilis Tavasını ilk gördüğünüzde ve tatmaya hazırlandığınız lezzetin önemini ve özelliğini diğer tüm duyu organlarınızla algılıyorsunuz. Kilis Tavası, lezzetini Kilisin köylerinden getirilen ve doğal ortamda yetiştirilen koyunlardan ve Kilis'in İçeri Bahçesinde yetiştirilen sebzeler ve yeşilliklerden, ayrıca, belirli miktarlarda özenle seçilmiş baharat çeşitlerinden alıyor. Ama bence bu güzelliği hazırlayan ellerin hüneri ve becerisini yabana atmamakta fayda var. Ziyafet sizlere biraz ağır gibi görünebilir ama yemeğin ardından, geniş pencerelerden esen hafif meltem rüzgarı ile nefis göl manzarası ve etrafınızdaki yeşillikleri izleyerek, sunulan hafif demli çayı içtikten sonra midenizde asla bir ağırlık hissetmeyeceksiniz. Özel peynirli, nar gibi kızarmış künefe (veya bahar aylarında özel Kilis kaymağıyla yapılan Kilis Katmeri) ile mönüyü tamamladıktan sonra suratınıza yerleşen keyifli gülümseme, hesabı istedikten sonra yerini şaşkınlığa bırakıyor. Çünkü tüm bu limitsiz ziyafet size çok ucuza sunulmuş olduğunu görünce bir daha gelmek için yerinizi ayırttırmış oluyorsunuz.

    Sıradan lezzetlerden bıkmış, farklı tatlar arayışı içerisindeyseniz Söğütlüdere Göl Restaurant'ın çeşitli mönüleri ile Kilisli ustalarımızın elinden çıkan Kilis'e özgü meze çeşitlerinden istediğinizin tadına bakarken "Ben bu tatlarla daha önce hiç tanışmamıştım !" diyerek hayret edeceksiniz.

    Kendinize bir iyilik yapın ve temizliği, titizliği, konukseverliği ve lezzeti ile uyum içerisinde olan göl üzerindeki bu mekanı ziyaret edin.
#27.08.2007 17:59 0 0 0