Tavuklu Mantı


Gerekli Malzemeler :

Yarım kilo un
Yarım su bardağı su
Yeteri kadar tuz
İçi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı


Hazırlanışı:


Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın.
Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
Serendipity Tarih: 10.10.2007 15:11
teşekkürler vulkan
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:39
tarif icin tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 31.08.2007 23:10
eline saglık vulkan.tavuklu mantıyı hiç yemedim ama eminim güzel ve daha hafif olur
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:20
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler