Bademli Ayva Kompostosu


Gerekli Malzemeler :

2 Ayva
5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Tozşeker
3 Karanfil
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Soyulmuş Badem



Hazırlanışı:


Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın.
Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 552
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:06
saoll eline sağlık
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:45
eline saglık vulkan
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:34
tarifin için saol
DİDEM Tarih: 30.08.2007 10:56
[COLOR="YellowGreen"]paylaşımınız için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 30.08.2007 02:24
tarif için saolun