Vişneli Tatlı Börek


Gerekli Malzemeler :

1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
1/2 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3 Adet Damla Sakızı
10 Adet Milföy
1 Su Bardağı Çekirdeksiz Vişne



Hazırlanışı:


Süt,pirinç unu,un ve şekeri tencereye alın.Damla sakızlarını da tencereye atın.Tahta kaşıkla karıştırın.Pıhtılaşmaya başladığında ocağı kısın.Karıştırmaya devam edin.Göz göz olmaya başlayınca ocağı kapatın.Ara sıra karıştırarak soğutun.
Buzluktan çıkardığınız milföylerin ortasına hafif çözüldüğünde muhallebiden birer kaşık koyup,hamurun çapraz köşelerini hafif çekiştirerek üstte birleştirin.Hepsini bu şekilde hazırlayın.Daha sonra orta hararetli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 417
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:37
tarif icin tesekkurler
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:18
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 30.08.2007 02:47
emegine saglık vulkan vişneli güzel olur