Mesire Yerleri

Son güncelleme: 30.08.2007 22:42
  • Büyük ve Küçük Melen,Baba Dağı eteklerinden doğup, Yığılca'dan geçerek Hasanlar Barajı'na, oradan da Efteni Gölü'ne dökülen Küçük Melen ile gölden Karadeniz'e uzanan Büyük Melen ırmaklarının çevresi doğal güzellikleri ile yöre halkının mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

    Diğer yandan Büyük Melen'in içinden geçtiği Cumayeri'ne bağlı Dokuz Değirmen Köyü, rafting sporuna müsait alanları ile son yıllarda büyük ilgi görmeye başlamıştır.

    Şahin Tepesi (Toptepe Mevki)

    Şahin Tepesi Düzce'ye yaklaşık 15 km uzaklıkta, Düzce'nin güneyinde bulunmaktadır. 390-430 rakımlı tepe halk arasında "Şahin Tepesi" olarak adlandırılmaktadır.

    Toptepe Mevki'nde bulunan Tepe'den Düzce, Efteni Gölü, Gölyaka kısacası Düzce Ovası kuş bakışı bir şekilde görülmektedir.

    Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir adet piknik ve gazino amaçlı tesisinde bulundu tepe, ormanlarla ve fındık tarlalarıyla kaplıdır.

    Güzeldere Şelalesi yolu üzerindeki bu bölgede özellikle Kocayemiş, Akçakesme, Süpürge Çalısı, Funda, Kızılcık, Şimşir, Karayemiş, Katran Ardıcı, Saplı Meşe, Yabani Kiraz, Yabani Erik, Orman Söğüdü, Sarıçam, Karaçam, Kestane, Ihlamur, Siklamen, Gıcır otu, Çuha Çiçeği, Kaldirik, Laden gibi karakteristik bitki türleri bulunmaktadır.

    düzce,düzce ili,düzce haber,düzce öncü,düzce damla,düzce belediyesi,düzce merkez,düzce gazetesi,düzce otel,düzce haritası,düzce akcakoca,düzce postası,bolu düzce,düzce gölyaka,düzce akçakoca,sakarya düzce,düzce rehberi,düzce harita,bursa düzce,eskişehir düzce,ankara düzce,düzce deprem
#30.08.2007 22:42 0 0 0