Subaşı Beldesi

Son güncelleme: 29.04.2008 00:39
  • Burası, Yalova'nın meyve bahçesi



    Yalova-Kocaeli karayolu üzerinde Yalova'ya 21 Km., Çiftlikköy'e 16 Km., Altınova'ya 3 Km. mesafede olan Subaşı beldesine ulaşım son derece kolaydır.



    İsmini Osmanlılar döneminde zaman zaman burada konaklayan Subaşı askerlerinden aldığı söylenen Subaşı beldesi, Altınova'nın şirin ve yemyeşil bir beldesidir. 1935 yılında Bulgaristan'dan göç eden vatandaşlarımız tarafından kurulmuş, zamanla gelişip büyüyen yerleşim 1992 yılında belediye statüsünü kazanmıştır.



    Yaklaşık 8,000 hektar olan yüzölçümünün tamamına yakın kısmı yeşil bir bitki örtüsüne sahip ve topraklarının büyük bölümü tarım arazisi olan Subaşı beldesi'nde sebze ve meyveciliğin yanı sıra önemli ölçüde çiçek üretimi de yapılmaktadır. Bölgenin üretim alanına yeni giren Kivi yetiştiriciliği son yıllarda Subaşı'nda son derece hızlı bir gelişme göstermiştir. Kivi üretimini desteklemek ve yaygınlaştırmak üzere Valilik, Tarım il müdürlüğü ve Anadolu kalkınma vakfı koordineli olarak çalışmalar yapılmıştır.



    Subaşı sokaklarını adımlarken her an yeni bir güzellik keşfetmek mümkün. Temiz ve düzenli mahallelerinde çiçekle bezenmiş evleri, Bahçe duvarlarından taşan sarmaşıkları ile Akdeniz kasabasına benzer Subaşı. Oyun ve dinlenme parkları, serin piknik alanları ile doğanın bütün güzelliklerini bir arada yaşamak kaçınılmaz olur burada.
#31.08.2007 00:27 0 0 0
  • slm bende subaşılıyım. evet çok güzeldir benim köyüm
#29.04.2008 00:39 0 0 0