Esenköy Beldesi

Son güncelleme: 31.08.2007 00:34
  • Namı Diğer

    KATIRLI

    ve kral der ki;

    'Bana bir Cennet bulun';

    Atlılar çıktı yola dolaştılar dünyayı dağları, ormanı, yeşilin her tonunu, denizin mavisini, berraklığını, uzayıp giden kumsalları, poyrazdan esen rüzgârı bir balıkçı köyünde buldular.'işte burası!' dediler. Adını Cennet koydular.

    Marmara Denizi'nin yumuşak dalgalarının kıyısını okşadığı, denizi ve ormanı ile bir cennet köşesi Esenköy. Teknolojinin hışmına uğramadan bağrında sakladığı doğal güzellikleri ve güler yüzlü insanları ile şirin bir tatil kasabası... Kıyı boyunca piknik alanları, ormanla kaplı dağları, tepeleri ve kaynak suları ile doğaya özlem duyanların vazgeçemediği bir güzellik. Kendine özgü rengi, kokusu ve konaklama tesisleri ile her yıl binlerce konuğa ev sahipliği yapar Esenköy.

    Yalova il merkezine 32 km , Çınarcık ilçe merkezine 13 km , esenkoy ilçe merkezine ise 19 km .lik bir mesafede konumlanmış tam bir dinlence ve eğlence alanı, Türk çeşmeleri, Rumlardan kalan iki kilise kalıntısı ve dağlarında bulunan manastır kalıntıları ile tarih kendini göstermeyi sürdürür belde de..

    Kestane ağaçlarının çevrelediği piknik alanları, Bülbül deresinin buz gibi suları ile de ünlüdür Esenköy. Tarım amaçlı kullanılan arazilerde genellikle zeytin üretimi yapılmaktadır. Balıkçı barınağı ve yat limanı bu şirin tatil beldesinin cazibesini daha da arttırmaktadır.

    Adını esen serin rüzgârlardan alan Esenköy, yazlık konutların yanı sıra, pansiyonculuğun ve tatil köylerinin de gelişmesiyle turizm alanında da gelişme kaydeden Esenköy her gün önemini arttırmaktadır.
#31.08.2007 00:34 0 0 0