Kars Spor Faliyetleri

Son güncelleme: 01.09.2007 12:26
  • ATLETİZM


    İlimizde öncelikli sporlardan olan atletizm genelde Sporcu Eğitim Merkezinde ycipümaktadır. Atletizm Federasyonu Başkanlığının düzenlemiş olduğu organizasyonlarda Yurtiçi ve Yurtdışında ülkemizi başarı ile temsil etmişlerdir. Atletizmde bir kadrolu ve bir sözleşmeli antrenörümüz mevcuttur.





    GÜREŞ


    İlimizde Güreş Eğitim Merkezi mevcut olup, Selim ilçemizde faaliyetlerini sürdürmektedir. Eğitim Merkezi ile ildeki güreş antremanlan fahri antrenörler tarafından yürütülmektedir.





    KAYAK

    İlimizin başarılı bir branşı olan kayak Sarıkamış ilçemizde yapılmaktadır. Her kategoride Milli Takımda sporcumuz bulunmaktadır. Kuzey ve Alp disiplininde G0 civarında olan sporcularımız ülke genelinde yapılan yarışmaların tümüne katılmış, Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü ilimizden çıkmıştır.


    BOKS

    İlimizin öncelikli spor dallarından olan boks branşı Boks Federasyonu Başkanlığının düzenlemiş olduğu faaliyetlere katılarak sayısız Türkiye ve Grup Şampiyonlukları alarak ilimizi ve ülkemizi başarı ile temsil etmişlerdir. Kadrolu 1 antrenörümüz vardır.


    VOLEYBOL

    Sayılan sporlarımızdan olan Voleybol Kars gençliğinin rağbet ettiği branşlardandır. Voleybol spor okulumuz yaz, kış aykırında çalışmalanna devam etmektedir. Kulüpler arası resmi müsabakalar yapılmaktadır.


    BASKETBOL

    Basket sol spor okulumuzun çalışmaları sürekli devam etmekledir.


    TEAKVONDO

    Ferdi sporlarımızdan olan Teakvondo çalışmalarımıza katılan sporcularımızın sayısı oldukça fazladır.


    KARATE

    Kars Merkez ve Sarıkamış ilçesinde çalışmalar devam etmektedir. Bu spora rağbet oldukça fazladır.

    MASA TENİSİ

    İlimizde sporcusu yoğun olan branşlardan birisidir.

    DAĞCILIK

    Dağcılık sporuna gönül vermiş 20 civarında da^eı gençle devamlı dağ yürüyüşleri yapılmakladır.

    BADMİNTON

    2002 yılı içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir.


    BİLARDO

    2002 yılı içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir.

    WU-ŞU

    2002 yılı içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir.

    ATLI CİRİT

    2002 yılı içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir.

    Kondisyon Merkezi

    Merkez Spor Salonumuzun bünyesinde kondisyon merkezi yeni oluşturulmuştur. 12 kişinin aynı anda değişik aletlerde çalışabileceği Kondisyon Merkezinde (J0 bayan, 100 civarında erkek kursiyer faydalanmakladır. Çalışmalar Spor Uzmanları denetiminde yapılmaktadır.


    Gençlik Merkezi

    Gençlik Merkezinin 1993 yılında başlayan inşaatı % 80 civarında tamamlanmış olup, bu yıl İçerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.

    Gençlik Merkezi faaliyetleri Merkez Spor Salonu bünyesinde yapılmakladır. 2002 yılı içerisinde I laik oyunları, flüt, bağlama, koro, resim, vb. kurslar açılarak, Gençlik Şenlikleri düzenlenecek I ir. Kondisyon Merkezi
#01.09.2007 12:26 0 0 0