Çantayı hep aynı omuzda taşımayın

Son güncelleme: 04.09.2007 10:26
  • "Çantam olmadan asla" diyenlerdenseniz bu haberi dikkatli okuyun ve bundan sonra sağlığınız için çantayı hangi omuzunuzda tuttuğunuza daha çok dikkat edin.
    Çantayı hep aynı omuzda taşımanın ortopedik rahatsızlıklara yol açacağı bildirildi. Konya Numune Hastanesi Ortopedi Uzmanı Mustafa Güçlü, fark edilmeden tekrarlanan bazı alışkanlıkların zamanla bir sağlık sorununa dönüşebildiğini söyledi.

    Ortopediye başvuran çok sayıda vatandaşın ağrılarının sağ ve sol şeklinde dengede duran vücudun, sürekli aynı kısmının kullanılması nedeniyle oluşan denge kaybından kaynaklandığını belirtti.

    VÜCUT DENGESİ BOZULABİLİR

    Bir yükün hep sağ ya da sol elde taşınması durumunda, vücuttaki dengenin bozulabildiğini vurgulayan Güçlü, ''Çanta gibi yüklerin omuzun hep aynı tarafında taşınması vücudun simetrisini bozuyor. Çok kullanılan taraftaki adaleler daha fazla gelişirken diğer taraf zayıf kaldığı için bir oransızlık oluşuyor. Sürekli taşınan taraftaki eklemler baskı altında kalırken, bu durum omurgada eğriliklere neden oluyor. Bu durumağrı şikayetinden bel fıtığına kadar çeşitli rahatsızlıklara neden oluyor. Hatta kireçlenmeye yol açıyor. Simetri bozulunca vücuttaki estetik de bozuluyor."

#03.09.2007 09:52 0 0 0
  • ablaaaaaa ben hep sağ tarafıma alırdım
    bilgilerin için teşekkürler
#04.09.2007 10:26 0 0 0