Malzemeler:

5 demet maydanoz(büyük demet),
500gr kuşbaşı et,
500gr nohut,
½ su bardağı prinç,
3 orta boy domates,
1 baş büyük kuru soğan,
½ çorba kaşığı salça,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
tuz, karabiber, kekik, ve tercihe göre pul biber.
yapılışı:
Tarifi vermeden önce uyarayım biraz zahmetli bir yemek ama servis yapıldığında insanların yüzündeki o güzel ifade için inanın yorulmaya değer.

Önce zor olanlardan başlayalım.5 demet maydanozu alıyorsunuz önünüze bir güzel yapraklarını saplarından ayırıyorsunuz. sapları atmayın daha sonra böbrek sorunları için ya da formda kalmak için yersiniz. sonra haşlanmış nohutları tek tek kabuklarını soyuyorsunuz bir kaba koyuyor ve çok ezmeden biraz yoğuruyorsunuz masaj yapar gibi.Şu ana kadar olan işlem yaklaşık 1 saatinizi alıyor zaten. Şimdi maydanozu 5-6 su yıkayın . İyice mayışsın diye üzerine 2 lt. kaynar su ilave edin 1 dak içinde süzün ve tekrar soğuk suyla yıkayın .(bu işlem acılığını alır). Derince bir tencereyi ocağa koyun ve iyice ısıtın yemeklik şekilde doğradığınız soğanları kızgın tencereye atın ve şöyle bir karıştırın . üzerine sıvı yağı ilave edin ve yağ ısınınca da halk arasında kuşbaşı diye tabir edilen eti tencereye koyup soğanlara eşlik ettirerek pişiriyorsunuz bu işlemi kısık ateşte yapın pişinde üzerine nohutuda ilave edin iyice karıştırın.Şimdi rendelenmiş domateslerin üzerine limon suyunu, baharatları ve salçayı ilave edin ve karıştırın bu karışımıda tencereye ilave edin. Bir güzel karıştırın. ve doğrayıp tencereye maydonozuda ekleyin. prinçlere geldi. onlarıda tencereye gezdirerek dökün. Hepsinin üzerini örtene kadar kaynar suyu üzerlerine gezdirerek dökün. hepsi birbirine karışacak şekilde bir süre karıştırın ve kısık ateşte iyice pişsinler. hepsinin öldüğüne emin olduğunuzda tencerenin altını kapatın. ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 490
favori
like
share