Yazın vazgeçilmez meyvelerinden olan kavun, sağlık açısından son derece yararlı. Uzmanlar, aç karnına yenilmesi gereken kavunun endişe ve uykusuzluğa iyi geldiğini, kansızlığı giderdiğini, sindirim sisteminin ilacı olduğunu ifade etti.

Kavundaki vitaminlerin vücut stresini azalttığı ve kanı temizleyip kalp krizini önlediği bildirildi.
Yazın vazgeçilmez meyvelerinden olan kavun, sağlık açısından son derece yararlı. A vitamini ve madeni maddeler içeren kavunun, doğal bir antioksidan olduğu açıklandı. Uzmanlar, aç karnına yenilmesi gereken kavunun endişe ve uykusuzluğa iyi geldiğini, kansızlığı giderdiğini, sindirim sisteminin ilacı olduğunu, karaciğer tıkanıklığını önlediğini ve kalp krizi riskini azalttığını ifade etti.

Bir kavunun yarısının insan vücudunun günlük C vitamini ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşıladığı, kalp ve böbrek hastaları diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyve olduğunu belirten uzmanlar, yaz meyvesi olan kavunun faydalarını şöyle sıraladı:
"B vitamini, brom ve iyot içeren kavun, sinirleri yatıştırıyor ve kanı temizliyor. Kolay bir uyku sağlamanın yanı sıra damar tıkanıklığı ve kansızlık için de öneriliyor. Açık renkli ve düz kabuklu 'bal kavunu' iyi bir C, A vitamini, potasyum ve çinko kaynağı olarak en değerliler arasında yer alıyor. Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun suyu ve 1 ölçü su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç veriyor. Meyve salataları, pasta ve tartoletlerde bol bol kullanarak hem lezzetinden hem de besin
değerinden yararlanılabilir. Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyve. Endişe ve uykusuzluğa da iyi geliyor."
Kavunun kesildikten hemen sonra tüketilmesi gerektiği de kaydedildi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 546
favori
like
share
varolcan Tarih: 04.09.2007 15:54
ben de hiç kavun yemem yha
hakan2230 Tarih: 04.09.2007 11:51
ÇoK YeDiM Bu YaZ öZeLLiKLe GeCeLeRi PaYLaŞıM iÇiN TeŞeKKüRLeR
DİDEM Tarih: 04.09.2007 11:22
değerli bilgilerin için teşekkürler ablacığım
kavunda hiç yemezdim yesemmi acaba:72: