İki Renkli Sarma

Son güncelleme: 04.09.2007 11:35
  • MALZEMELER
    4 adet tavuk göğsü (dövülmüş)
    4 adet közlenmiş biber
    250 gr ıspanak yaprağı
    3-4 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı zerdeçal
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
    HAZIRLANIŞI
    lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin. Dövülmüş sarımsakları üzerine sürün.
    Yanlarını malzemenin üzerine katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Bütün malzemeyi bitirdikten sonra yoğurt, sıvı yağ ve zerdeçalı karıştırıp, sarmaların üzerine sürün.
    200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.
#04.09.2007 11:35 0 0 0