En mutlu İsveçli

Son güncelleme: 06.09.2007 11:13
  • En mutlu İsveçli

    Sezon başında Danimarka'nın Kopenhag takımından Galatasaray'a gelen Tobias Linderoth, transferiyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Çok doğru bir iş yaptığına inandığını belirten İsveçli, "Burada çok mutluyum" dedi
    noimage
    Galatasaray'ın İsveçli yıldızı Tobias Linderoth, Danimarka'nın B.T gazetesine verdiği özel röportajda, sarı - kırmızılı formayı giymekten büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda cumartesi akşamı Stockholm'de Danimarka ile oynayacakları kritik maç için İsveç Milli Takımı'nın kampında bulunan Linderoth, "Yıllık maaşı: 18 milyon kron (yaklaşık 2.2 milyon euro)" başlığıyla iki tam sayfa olarak yayımlanan röportajında, Galatasaray'ı büyük hedefleri olduğu için seçtiğini vurguladı. Taraftarlar ve Türk futbolseverlerce, 'kahraman' gibi karşılandığını kaydeden İsveçli futbolcu, "Kopenhag'da geçirdiğim üç sezondan sonra Galatasaray gibi hedefleri olan bir kulüpte daha büyük başarılara ulaşma ihtiyacı hissediyordum. Galatasaray'da mutluluğu buldum. Üç hafta süren sakatlığım düzeldi ve son lig maçında 90 dakika oynadım. Artık Galatasaray ve İsveç Milli Takımı için tamamen hazır durumdayım" dedi.

    Kopenhag'da kazandığı yıllık 500 bin euroya karşılık sarı - kırmızılı kulüple senelik 2.2 milyon euro karşılığında sözleşme imzalamasıyla ilgili soruya net yanıt vermeyen Linderoth, "Elbette Galatasaray'a gitmemde paranın da rolü oldu" demekle yetindi. Linderoth, futbolculuk kariyerine nokta koyduktan sonra Danimarka'nın Viborg takımını çalıştıran babası Anders Linderoth gibi teknik adam olmak istediğini sözlerine ekledi.
    LAGERBAK DA MUTLU
    B.T gazetesi, İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Lars Lagerback'ın, Linderoth'un Galatasaray'a transferiyle ilgili görüşlerine de yer verdi. Linderoth'un kariyeri için doğru bir seçim yaptığını belirten Lagerback, "Kopenhag'dan Galatasaray gibi bir takıma gitmesi çok iyi oldu. Çünkü oradaki rekabet ortamı ve mali imkanlar Kopenhag'dan daha fazla" diye konuştu.
#06.09.2007 11:13 0 0 0