Domates Çorbası
Malzemeler

5 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir)

1 çay bardağı un

1 çorba kaşığı tepeleme salça

1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Yağı tencereye koy, hafif ateşte erit, unu ilave et, beş dakika kavur, salçayı ilave et, bir dakika daha kavur, beş bardak suyu yavaş yavaş çırpma teli ile karıştıra karıştıra ilave et, pütürlü olmaması için sonra hızlı karıştır. Bir taşım yüksek ateşte kaynat, sonra 10 dakika kısıkta pişir. Servis yaparken, kırmızı toz biber, karabiber ve kaşar rendesini ilave et.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 515
favori
like
share
JoLiE Tarih: 06.09.2007 20:42


Yayla Çorbası
Malzemeler


7 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir)

1 kahve fincanı pirinç

1 kahve fincanı un

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Suyu tencereye koyun, pirinci yıkayın ve suya ilave edin. Bir kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin.

Bir kaseye yumurtayı kırın, unu, yoğurdu, tuzu ilave edin ve telle iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli suya telle karıştıra karıştıra ilave edin ve on dakika pişirin.

Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin, biraz çevirin, kaynayan çorbanın üzerine ekleyip servis yapın.

Et sulu istenirse pişirirken yarı suyuna ekleyebilirsiniz.
JoLiE Tarih: 06.09.2007 20:41


Tavuk Çorbası
Malzemeler

3 Su bardağı tavuk suyu
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
1 Parça göğüs eti
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı

Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun.
Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin.
Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini içine atın.
Kaynayınca ocaktan alıp, servis kasesine boşaltın.
Küçük bir tavada margarini eritip içine kırmızı biberi atın ve kızdırın.
Sonra çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
JoLiE Tarih: 06.09.2007 20:40


Tarhana Çorbası
Malzemeler

1 Çay kaşığı tuz
1 Tutam kırmızı biber
2 Çay kaşığı margarin
5 Su bardağı ılık su

Hazırlanışı

Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
10 dakika sonra çorbanız hazırdır.
Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
JoLiE Tarih: 06.09.2007 20:39


Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası
Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

5 su bardağı su

1 çorba kaşığı tepeleme un

1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 çay kaşığı kimyon

2 dilim bayat ekmek

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Mercimekleri ayıklayın ve yıkayın. Beş bardak suyu tencereye dökün ve mercimekleri ilave edin. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp yarım saat pişirin ve sonra suyuyla beraber süzekten geçirin. Ayrı bir tencereye yağı koyun ve pembeleştirin, yavaş yavaş süzdüğünüz sulu mercimeği ekleyin ve pütür pütür olmaması için telle iyice karıştırın. Tuzunu ilave edin, eğer koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz. 20 dakika süreyle hafif ateşte pişirin.

Servis yaparken, küp şeklinde doğrayıp kızarttığınız ekmekleri ve kimyonu ekleyin. Limonda sıkabilirsiniz.
JoLiE Tarih: 06.09.2007 20:38


Ezogelin Çorbası
Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
2.5 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz

Hazırlanışı

Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.
Et suyunu kaynatın.
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin.
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
İçine unu ilave edin.
Unun rengi değişene dek kavurun.
İçine azar azar ılık su dökün.
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
Başka bir tavada yağ eritin.
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.