Malzemeler
1/3 Su Bardağı bitter damla çikolata
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
1/3 Su Bardağı İnce Ceviz
1 Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
Tüm bu malzemeleri bir kapta hazır edip harmanlayalım
125 gr Yumuşamış Margarin
1/3 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta (Oda Isısında)
Yapılışı

Önce yumuşamış margarinimizi toz şekerle krema kıvamına gelene dek sabırla mikserle çırpalım ardından yumurtayı ilave ederek homojen bir karışım elde edelim
1 Su Bardağı Elenmiş Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
Metal bir kaşıkla un ve kabartma tozu karışımını bir önceki adımda hazırladığımız homejen margarinli karışıma yedirelim Ardından Çikolata kuru üzüm ince ceviz portakal kabuğu rendesi karışımını da ekleyerek yine metal kaşığımızla homojen ele yapışan hamurumuzu oluşturalım
2 Su Bardağı Ufalanmış Mısır Gevreğini geniş bi kaba alıp hamurumuzdan elde ettiğimiz fındık ceviz arası büyüklükteki toplarımızı mısır gevreğinde yuvarlayalım Kurabiyelerin tüm yüzeyleri mısır gevreğiyle kaplanmış olmalı (Bu ölçülerle 20/25 adetlik kurabiye elde etmek mümkün)
180 Derecede ısıttığımız fırında altın sarısı renk alana dek pişirelim Pişer pişmez fırın ızgarası üstüne alıp soğutalım
Soğumuş kurabiyelerimizi benmaride erittiğimiz bitter çikolata ile çizgiler çekerek süsleyelim

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 642
favori
like
share
Serendipity Tarih: 13.09.2007 10:20
tarif için teşekkürler su perisi
Sindy Tarih: 08.09.2007 20:39
cok guzel gorunuyolar
emegine saglik