İFTAR MENÜSÜ

Son güncelleme: 30.09.2007 15:42
  • noimage

    Zeytinli Tavuk
    Malzemeler

    4 dilim tavuk biftek
    1 demet maydanoz
    Yarım su bardağı mısırözü yağı
    1 su bardağı biberli yeşil zeytin
    1 cay kasığı karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı

    4 dilim tavuk bifteğini keskin bir bıçak yardımıyla şerit biçiminde doğrayın. Maydanozu ince kıyın.Tencereye yarım su bardağı mısırözü yağını döküp, kızdırın. Tavuk etlerini ve kıyılmış maydanozu tencereye alıp çevirerek kavurun, 1 su bardağı biberli yeşil zeytini halka halka doğrayın.
    Tencereye alın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. İçine 1 cay kasığı karabiber ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika bu şekilde karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
    Not : Tavuk bifteği kasabınıza hazırlatabileceğiniz gibi marketlerden hazır olarak ambalaj içinde de satın alabilirsiniz. Dilerseniz kemikli tavuk göğsünden fileto da çıkarabilirsiniz. Doldurulmuş yeşil zeytin yerine arzunuza göre siyah zeytin de kullanmanız mümkün.
#06.09.2007 19:43 0 0 0
  • noimage

    Ali Nazik
    Malzemeler

    4 Adet Patlıcan
    3 Çorba Kaşığı Margarin
    3 Kahve Fincanı Un
    3 Kahve Fincanı Süt
    2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Adet Soğan
    250 gr Yağsız Kıyma
    4 Adet Domates
    4 Adet Sivri Biber

    Hazırlanışı

    Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.
    Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.
#06.09.2007 19:44 0 0 0
  • noimage

    Hünkar Beğendi
    Malzemeler

    500 gr Koyun Eti
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Adet Soğan
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    2 Adet Domates
    2.5 Su Bardağı Sıcak Su
    5 Adet Patlıcan
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1.5 Çorba Kaşığı Un
    1.5 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşığı rende

    Hazırlanışı

    Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.
    Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.
    Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
#06.09.2007 19:44 0 0 0
  • noimage

    Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze
    Malzemeler

    800 gr Patates
    200 gr Bezelye
    1 Adet Soğan
    100 gr Jambon
    1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri
    4 Adet Domates
    60 gr Badem
    Maydanoz
    Etsuyu
    Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar
    Tereyağı
    Tuz, Karabiber

    Hazırlanışı

    Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış soğanı öldürün. Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin
    Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin.
    Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin. Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirin. Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesiyle kaplayın.
    Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin. 45 dakika sonra çıkarıp aynı kapta servis yapın.
#06.09.2007 19:45 0 0 0
  • noimage

    Sebzeli Haşlama Et
    Malzemeler

    1 Kg Koyun Eti (Kemikli Parça Et)
    3 Adet Havuç
    3 Adet Patates
    2 Adet Limon Suyu
    2 Yumurta Sarısı
    1 Demet Maydanoz
    3 Adet Soğan
    4-5 Su Bardağı Su
    Tuz , Karabiber

    Hazırlanışı

    4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.
    Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir. Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım. Üzerine limon suyunu ekleyelim. Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım. İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.
#06.09.2007 19:46 0 0 0
  • noimage

    Alabalık Izgara
    Malzemeler

    4 adet büyük alabalık
    4 adet küçük domates
    12 adet defne yaprağı
    2 adet kırmızı soğan
    Roka

    Hazırlanışı

    Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
    Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.
    Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.
#06.09.2007 19:47 0 0 0
  • noimage

    Fırında kıymalı lahana
    Malzemeler

    • 1 küçük boy beyaz lahana
    • 250 gr kıyma
    • 2 soğan
    • 2 domates
    • 45 gr margarin
    • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
    • Tuz, karabiber
    Süsleme için:
    • Birkaç maydanoz yaprağı

    Hazırlanışı

    * Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

    * Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

    * Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiş tirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
#06.09.2007 19:48 0 0 0
  • elinize saglık
#07.09.2007 08:20 0 0 0
  • FireBlade sen hep antep yemeklerini sunuyon hayırdır anteplisin sanırm
#30.09.2007 15:42 0 0 0