Malzemeler
4 kg. kadar kabak
Yeterince şeker
Limon tuzu (1 kg. şekere nohuttan biraz büyükçe hesabı ile..).
yapılışı.

Kabağın üzerindeki kabuklar bıçakla alınır. Dolmada olduğu gibi kazınmaz. İçinin çekirdekleri ayıklanır. Parçalara bölerek rendelenir. Avuçlar içerisinde sıkılarak suyu bir tarafa akıtılır. Sıkılan topaçlar ayrı bir yere konur.

Başka bir kabda ayrı ayrı iki ölçü kabak rendesi, ikinci bir kapta bir ölçü şeker hesabıyla malzemeler ayrı ayrı konur.

Şeker ocakta çok az su ile eritilir. Limon tuzu, ekşiliğini belli edecek kadar katılır, şeker kıvamlıca kaynatılır
Kaynayan bu şekere göre iki misli hesabıyla ölçülen rendelenmiş kabak dökülür. Hafif ateşte karıştırarak sakız gibi ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar karıştırmaya devam edilir.

Helvanın olup olmadığını anlamak için bir parça alınır buzdolabının buzluğuna konur, çabucak donarsa ol*muş demektir. Sulu ise biraz daha ocakta kaynatılır.

Bütün işlemler tamam olduktan sonra servis tabaklarına alınır, üzeri düzlenir, ağartılmış badem döşenir ya da kavanozlara doldurulur. Uzun zaman hatta yıllarca durur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 408
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:28
teşekkürler su-perisi
Serendipity Tarih: 11.09.2007 10:50
teşekkürler su perisi
BoardBeLasi Tarih: 08.09.2007 23:58
emegine saglik
Sindy Tarih: 08.09.2007 20:39
tesekkurler SU-PERISI