GEREKLİ MALZEME

4 bardak elenmiş un
1 bardak nişasta
2 bardak erimiş yağ ya da zeytinyağı
Yeterince tuz, su.
İÇİ İÇİN:
250 gr. kıyma
2 adet patates
Küçük bir demet maydanoz
Tuz, karabiber.
YAPILIŞI

İki kaşık yağ içerisinde rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates ve kıyma ateşte biraz öldürülür, ocaktan indirilir. Tuzu biberi maydanozu konur, karıştırılır, soğumaya bırakılır.

Hamuru, una su ve tuz katılarak kulak memesinden daha katı tutulur, iyice yoğrulur.

Cevizden büyük parçalara ayrılır, beze yapılır, üzerine nemli bez örtülür.

Bir müddet dinlenen bu bezeler nişasta ile incecik açılır, ayrı ayrı serilir.

Az bir zaman sonra yağlanmış bir tepsiye ilk yufka serilir. Yufkalar tepsiden büyükse hafifçe kırıştırılır. Her bir yufka kondukça üzerlerine erimiş yağdan kaşıkla serpilir. Yufkaların yarısı bitince üzerine evvelce hazırlanan iç düzgünce yayılır. Uzerine bir yufka daha konur, tekrar üzeri yağlanır. Böylece üzerine serilen yufkalar yağlanmak suretiyle tamamlanır. En üste yağla karışık bir yumurtanın sarısı sürülür. Yahut yoğurtla karışık yağ sürülür.

Onbeş yirmi dakika sonra kareler şeklinde kesilir, sonra bu karelerin karşılıklı iki ucundan kesilerek üçgen şekli verilir. Fırına verilerek alt ve üstü pişinceye kadar fırında bırakılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 413
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:28
tarif icin tesekkurler
SeymA2 Tarih: 24.09.2007 00:55
[COLOR="Purple"]TeŞekkürLer SU-PERISI ..
Sindy Tarih: 20.09.2007 12:35
tarif icin tesekkurler SU-PERISI
refik Tarih: 19.09.2007 09:12
tariflerin için teşekkürler