Malzemeler
250 gr. yağsız et (Kırmızı et yerine hindi etiyle de yapılabilir),
- 1 adet kuru soğan,
- Yeteri kadar sıvıyağ,
- Tuz, karabiber, kimyon, nane, kekik,
- 7-8 adet mantar,
- 1 adet domates,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- 1 diş sarmısak,
- 1 adet sivri biber.
Beğendi İçin: -
4 adet orta boy patlıcan,
- 1,5 yemek kaşığı dolusu un,
- Tuz, karabiber,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1 bardak kaşar peyniri,
- 125 gr. margarin.
Tarif
Etler küçük küçük doğranıp, sıvı yağ ve soğan ile birlikte tencereye konulur. Kendi suyuyla pişirilir. Tuz, ezilmiş sarmısak, küçük doğranmış biber ve salça ilave edilir. Karıştırılır. Biraz da sıcak su ilave edilir. Doğranmış domates ilave edilir. Suyunu çekmeye başlayınca, temizlenmiş ve doğranmış mantarlar içine eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Diğer tarafta ocak üstünde közlediğimiz ve temizlediğimiz patlıcanları küçük küçük doğrayarak bir tabağa alırız. Tencerenin içine margarini ve unu ilave edip, unun kavrulmasını sağlarız. Unun kokusu gittikten sonra tuzla birlikte patlıcan közlemesini ilave ederek birkaç dakika kaşıkla karıştırarak, un ve patlıcanların birbirine iyice karışmasını sağlarız. Daha sonra sütü ilave ederiz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ateşin altını kapatıp, kaşarın yarısını ilave ederiz. Bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatırız. Servis tabağına beğendiyi aldıktan sonra, üzerine pişmiş etleri ilave ederiz. Son olarak üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirip, sıcak servis yaparız.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 543
favori
like
share