malzemeler

350 Gr kelebek makarna(yoksa fiyonk)
1 Adet tavuk göğsü
2 Adet dolmalık biber
4 Adet domates
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
30 Gr tereyağı
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Diş sarmısak
Tavuk suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı Tavuğun derisini soyun ve ince ince kesin.
Biberleri ocakta közleyin ve kabuklarını soyun.
Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın.
Bir tencerede 30 gram tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını eritin.
Biber ve tavuğu ekleyin, 5 dakika karıştırarak kavurun.
Küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Karabiber, tuz, dilimlenmiş sarmısak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Son olarak biraz tavuk suyu gezdirin.
Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edin.
Bu arada makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün.
Süzgece koyup bir kere soğuk su ile yıkayın ve suyunu süzdürün.
Sos tenceresine ilave edip 2 dakika karıştırarak birlikte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 383
favori
like
share
Pedaliza Tarih: 19.09.2007 12:18
sebzeli pedaliza

sebzeli her yemek güzel olur ellerine sağlık arkadaşım
Sindy Tarih: 11.09.2007 10:18
tarif icin tesekkurler