MALZEMELER

1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 513
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:45
SAOLLL TSK
refik Tarih: 25.09.2007 16:06
tariflerin için teşekkürler
tekkursun68 Tarih: 15.09.2007 16:19
bunu ilk defa duyorum tskler su perisi