Malzemeler

1 paket petibör bisküvi (175 gram)

1 Türk kahvesi fincanı süt

5 adet muz

Bal

Limon suyu

Kreması için

3 adet yumurta sarısı

800 ml süt (4 su bardağı)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker



Hazırlanışı

Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır.
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır.
Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir.
Kremanın yarısı üzerine boşaltılır.
Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır.
Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır.
Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir.
Bal ile dekor yapılır.


Not

Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur. Daha sonra beğenilince tekrarlanmıştır.
Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var.
Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur.


Afiyet olsun
__________________

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1749
favori
like
share
Serendipity Tarih: 13.09.2007 10:20
teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 10.09.2007 09:49
eline saglık muzla çok güzel olur herhalde