MALZEMELER185gr. un
170 gr. şeker ( 140gr.)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
bir fiske tuz
3 yumurta
180 gr. tereyağ ( 100 - 120 ml. sıvıyağ)
50ml. süt
14 adet kayısı ( 10 adet erik büyüklüğünde nektarin)
bir paket vanilyalı şeker
üzeri için 2 çorba kaşığı şeker
asıl tarifte olmayan 2 tatlı kaşığı kakao
YAPILIŞI
Nektarinleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Bir tabağa kabuklu kısımları dışa gelecek şekilde yerleştirin. Lavabonun içinde üzerlerine önce kaynar su, hemen ardından soğuk su dökün. Şimdi kurulayıp, kolayca kabuklarını soyabilirsiniz. Eğer kayısı kullanacaksanız, kabuklarını soymanıza gerek yok.
Fırını 160 C’ye ısıtın. Un, şeker, tuz, kabartma tozu (ve kakaoyu) karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, sütü, vanilyalı şekeri ve sıvıyağı çırpın. Unlu karışımla halledin. Hamuru 20 X 30 cm.lik yağlanmış veya pişirme kağıdı ile kaplanmış bir kalıba dökün. Üzerine meyveleri sıra sıra dizin.
Fırına verdikten 20 dakika sonra, çıkarıp üzerine toz şeker serpin. Tekrar 20 dakika daha pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 433
favori
like
share
Serendipity Tarih: 13.09.2007 10:16
ben bu tarifi çok beğendim teşekkürler su perisi