[COLOR="yellow"]Malzemeler :

• 2 su bardağı nohut
• Yarım çay bardağı ince bulgur
• Yarım demet taze soğan
• Yarım demet maydonoz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet kuru soğan
• 2 diş sarmısak
• 1 adet limonun suyu
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
2 su bardağı nohutu buharlı tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirince içine ince bulguru ilave edip bulgurlar şişinceye kadar bekletin. Taze soğan ve maydanozu ince kıyın. 1 adet kuru soğanı ince kıyıp tavada pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca içine nohut-bulgur karışımı, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber, kıyılmış taze soğan, ezilmiş 2 diş sarmısak ekleyip yoğurun. Haçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Marulla süsleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share
Sindy Tarih: 14.09.2007 13:53
tarif icin tesekkurler SU-PERISI