Malzemeler :

• 5 Su Bardağı Un
• 2.5 Su Bardağı Su
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz
İç Malzemesi İçin:
• 500 gr Kıyma
• 2 Soğan
• Karabiber , Tuz
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı :
Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 559
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:33
tarif icin tesekkurler
tekkursun68 Tarih: 15.09.2007 16:27
bende bunu aksarayda yemisdim tadi vallaha bomba gibi
BoardBeLasi Tarih: 14.09.2007 20:14
harika gozukuyor :78:

emegine saglik SU PERISI
raif84 Tarih: 14.09.2007 16:25
Ewet abla kesin öledir yerinde yemek daha lezzetlidir...

Kısmet olurda gelirsek yerinde yemeden biyere gitmem..:85:
SU-PERISI Tarih: 13.09.2007 20:34
Konya etli ekmeginin tadı bir başka olur raif.arkadaşın belki yerinde sıcak sıcak ye diye getirmemiştir
raif84 Tarih: 13.09.2007 19:08
Konyalı bir arkadaşım vardı bunun lezzetini anlata anlata bitiremezdi hep gelirken getiricem derdi ama 5 sene oldu hala getiremedi

O yüzden hep merak etmişimdir..Paylaşım için teşekkurler ablam...