BAT (TOKAT)

MALZEME:

Yeşil mercimek 1 1/4 su bardağı
Maydanoz 1/2 bağ
İnce bulgur 1/8 su bardağı
Dereotu 1/2 bağ
Ceviz içi 1,5 su bardağı
Reyhan 1/2 bağ
Sivribiber 2 adet
Nane 1/2 bağ
Domates 1 adet
Pul biber 1/2 çorba kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Tuz

YAPILIŞI:
Mercimeği yıkayıp süzdürün. Tencereye koyun, 2,5 su bardağı su içinde bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine bulguru katıp, karıştırarak soğumaya bırakın. Ceviz içini robottan hafif irice çekin. Biberlerin saplarıyla tohumlarını temizleyin. Biberleri ve taze otları ince ince kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salçayı, tuzu, biberi, soğanları, domatesleri ve yeşillikleri katıp, iyice karıştırın. Ceviz içini serpip karıştırarak haşlanmış asma yaprağı eşliğinde servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 435
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 18.09.2007 16:30
tarif için saol cihanasran.tokatlı bir arkadaşım yapmıştı yalnız benim yedigim biraz suluydu