Düğün Çorbası I

Son güncelleme: 27.09.2007 12:40
  • Düğün Çorbası I

    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 55 dk.
    Kaç Kişilik 8
    Yöntem

    Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
    Yarım su bardağı su veya etsuyu
    Yarım limon suyu
    3 Litre su (parça eti pişirmek için)
    1 Adet küçük havuç
    1 Adet soğan
    2 Kahve fincanı un
    2 Adet yumurta sarısı
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Çorba kaşığı margarin
    1 Çay kaşığı kırmızı biber
    3 Çorba kaşığı yoğurt

    Hazırlanışı
    Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın.
    İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin.
    İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin.
    Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın.
    Pişen etleri bir tabağa alın.
    Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın.
    2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin.
    Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın.
    Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin.
    15 dakika ağır ateşte pişirin.
    Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
    Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin.
    Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın.
#15.09.2007 15:22 0 0 0
  • noimage

    Düğün Çorbası II

    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 1
    Süre 40 dk.
    Kaç Kişilik 5
    Yöntem

    Yarım kilo gerdan kuzu eti
    1.5 litre su
    Yarım su bardağı un
    Yarım su bardağı su
    Yarım limon suyu
    100 gr margarin
    Tuz, kırmızıbiber



    Hazırlanışı
    Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın.
    Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın.
    Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın.
    Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin).
    Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
    Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin.
    Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin.
    İçine yarım limon suyunu sıkın.
    Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın.
    Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
#15.09.2007 15:24 0 0 0
  • Düğün Çorbası III

    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 30 dk.
    Kaç Kişilik 6
    Yöntem

    Yarım koyun boynu
    15 Su bardağı soğuk su (3 litre)
    1 Adet küçük soğan
    1 Adet küçük havuç
    2 Kahve fincanı un
    Yarım su bardağı et suyu
    1 Tatlı kaşığı tuz
    2 Adet yumurta sarısı
    1 Adet limon suyu
    1 Çorba kaşığı dolusu tereyağı
    1 Çay kaşığı kırmızıbiber
    Etin pişme süresi : 2 saat

    Hazırlanışı
    Koyunun boynunu bir tencereye koyup üzerine 15 su bardağı soğuk su(3 litre), 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup hızlı ateşte kaynatın.
    Kaynarken üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın ve pişinceye kadar orta ateşte 2 saat kaynatıp boynu bir tabağa çıkarın.
    Bir süzgeç yadımı ile suyunu tencereye süzdürün, bu su tam 2 litre olmalıdır.
    Bu suyu tekrar ateşe koyun.
    Küçük bir kapta unla yarım su bardağı et suyunu iyice karıştırın ve kaynamakta olan et suyuna yedirin.
    Sonra tuzunu ilave edip ağır ağır kaynatarak 15 dakika daha pişirin.
    Tabaktaki boyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin.
    2 adet yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, limon suyunu ilave edin ve 1-2 kaşık çorba suyu ile ılık hale getirdikten sonra çorbaya ilave edin.
    Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın.
    Çorbayı sıcak servis yaparken tabakların üzerine birer çay kaşığı kırmızıbiberli yağı gezdirin.
#15.09.2007 15:25 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#18.09.2007 15:55 0 0 0
  • teşekkür ederim
#20.09.2007 17:12 0 0 0
  • ellerine sağlıkk
#27.09.2007 12:40 0 0 0