Düğün Çorbası II

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

Yarım kilo gerdan kuzu eti
1.5 litre su
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı su
Yarım limon suyu
100 gr margarin
Tuz, kırmızıbiber



Hazırlanışı
Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın.
Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın.
Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın.
Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin).
Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin.
Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin.
İçine yarım limon suyunu sıkın.
Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın.
Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 479
favori
like
share
Gönülce Tarih: 27.09.2007 13:40
ellerine sağlıkk
seker009 Tarih: 20.09.2007 18:12
teşekkür ederim
SU-PERISI Tarih: 18.09.2007 16:55
tariflerin için teşekkürler