Ekşili Et

Malzemeler:
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

750 gr kuzu eti
1 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet soğan
2-3 Adet domates
Yarım limon
Tuz, karabiber
Maydanoz



Hazırlanışı
Domatesleri yıkayın.
Etleri küçük küçük doğrayın.
Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun.
Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun.
Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın.
5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin.(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz.)
Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın.
Tuz ve karabiber koyun.
Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın.
Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.
Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 411
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:20
tarif icin tesekkurler
SeymA2 Tarih: 24.09.2007 00:59
[COLOR="Purple"]saG0L ..
SU-PERISI Tarih: 15.09.2007 21:39
güzel tarifiniz için saolun