Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi - Gazoz Kapağı Tatlısının Yapılışı - Gazoz Kapağı Tatlısı Nasıl Yapılır

Malzemeler
1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
Fındık
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su

Tatlinin Tarifi
Hamur malzemelerini bir kaba alın.Börek hamuru yoğurur gibi yoğurun ve incecik açın.Su bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin.Sonra hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın.
Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın ve o boşluğa fındıkları doldurun.Bütün tatlıları bu şekilde hazırlayın.Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirin.
Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatın.Fırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak olarak şerbeti üzerine dökün.Şerbetini emen tatlıları servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:24
teşekkürler sindy abla
Gönülce Tarih: 27.09.2007 13:56
teşekkürler canım
Serendipity Tarih: 20.09.2007 10:04
Emegine saglık sindy
SU-PERISI Tarih: 15.09.2007 21:04
Degişik bir tatlı. emegine saglık sindy