Malzemeler: (4 kişilik)

3 adet patlıcan (büyüklerinden)
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz, kırmızı biber, karabiber
1,5 su bardağı sıcak su


Kızartmak için:
Sıvı yağ


Yapılışı:

Patlıcanları soyun ve tuzlu soğuk suda 25-20 dakika kadar bekletin.
Güzelce sularını sıkıp bir temiz bez üzerine yada kağıt peçete üzerine 1 parmak genişliğinde doğrayın.
Patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
İçini hazılamak için önce tavaya 1 yada 2 çorba kaşığı kadar kızartma yağından koyun. Kıymayı içinde güzelce suyunu salıp çekene kadar kavur. Daha sonra doğranmış sivri biber ve soğanını ilave et. 10 dakika da bu şekilde kısık ateşte kavur.
Domatesin bir tanesini rendele ve salçayla beraber kıymalı karışıma ilave et. Kabukları temizlenmiş sarımsakları küçük küçük doğra ve onuda tavaya ilave et. Tuzunu ve baharatlarınıda ilave ettikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavur ve ateşin altını kapat.
Yaklaşık 22-24 çapalarında bir tepsi yada tavanın tabanına kızartığınız patlıcanları dizin.
Üzerine kıymalı harcı yayın.
Tekrar harcın üzerine kalan patlıcanları dizin.
Üzerine 1 domatesi dilimleyin ve üzerine aralıklı olarak dizin. Eğer fırında yapmak istiyorsanız üzerine 1-2 adet biberde dizebilirsiniz.
Sıcak suya 1 çay kaşığı kadar tuz ve kırmızı biber ilave edip, bu suyu tepsiye/tavaya ileve edin.
Ocakta kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Eğer fırında pişirecekseniz önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1733
favori
like
share
özleem Tarih: 04.10.2007 13:53
ben patlicanlari kizartmadan siviyagla harmanlayip tepsiye döküyorum üzerine bir sirada patates diziyorum öylede pratik oluyor,emegine saglik
SU-PERISI Tarih: 17.09.2007 16:54
eline saglık çokta güzel olur