Balıklı Yaylalari Akçaabat

Son güncelleme: 17.09.2007 10:18
  • BALIKLI YAYLALARI Balıklı adını taşıyan yaylalar da iki tanedir. Biri Karadağ'ın kuzeybatı eteğinde, öteki Hıdırnebi Kayası'nın güneybatısında yer alır. Bu iki yayla birbirine yakın olmayıp, aralarında iki yayla bulunmaktadır. Karadağ eteğinde bulunan Balıklı' ya Acısu (Koryana) köylüleri diğerine ise Ağaçlı ve Aydın Köyü köylüleri çıkar.
    Acısu(Koryana) köylülerinin çıktığı Balıklı Yaylası'na Haziran 3. ve 4. haftası göç edilir ve Ekim sonunda köye dönülür. Acısu (Koryana) Köylüleri'nin çıktığı Balıklı Yaylası'nın her iki yanından dere geçer. Büyük derenin sonunda yapılmış olan Balıklı Göleti manzarası ve çevresindeki ağaçlıklarla muhteşem bir görüntüye sahiptir. Son yıllarda gölete kaz, ördek vb. hayvanlar gelmekte ve gölün güzelliği artmaktadır. Tabii ki bu hayvanların insanlar tarfından korunması gereklidir. Balıklı derelerinde kırmızı benekli alabalık yetişmektedir.
    noimage noimage


    akçaabat,akcaabat,akçaabat sebatspor,akçaabat sebat,akçaabat horonu,akçaabat köftesi,akçaabat köfte,akçaabat köyleri,akçaabat belediyesi,akçaabat tarihi,akçaabat merkez,akçaabat ilçesi,akçaabat köyü,akçaabat fotoğrafları,akçaabat kaymakamlığı,akçaabat ilçe,akçaabat resimleri,trabzon akçaabat,akçaabat yayla,karadeniz akçaabat,cemil usta akçaabat,akçaabat haberler,akcaabat sebatspor,akçabat,akçaabat askerlik şubesi,akçaabat lisesi,akçaabat köy,akçaabat nüfus müdürlüğü,akçaabat nüfus,akçaabat devlet hastanesi,toki akçaabat,akçaabat haber,akçaabat gazetesi,akçaabat in,akçaabat da,akçaabat video,www akçaabat com,akçaabat a,akçaabat com,akçaabat net,www akçaabat,youtube akçaabat,akçaabat foto,akçaabat et,akçaabat festival,tube akçaabat,you tube akçaabat,akçaabat fm,17 akçaabat,akçaabat 100,akçaabat ambarcık,akçaabat ağanoğlu,akçaabat doğanköy,akçaabat dürbinar,akçaabat kirazlık,akçaabat kuruçam,akçaabat köftesinin,akçaabat ortamahalle,osmanbaba,akçaabat salacık,akçaabat sallaması,akçaabat son,akçaabat çınarlık,
#17.09.2007 10:18 0 0 0