Gereçler:
500 gr soğan
1 bardak et suyu veya süt
1 bardak koyu beyaz sos
tuz,
karabiber,
hindistancevizi rendesi

Yapılışı:


1-Soğani ayıklayıp incecik doğrayın, sonra da kaynar suya atıp 2 dakika kaynatıp süzgeçten geçirin, üzerinden soğuk su dokun.
2-Suyu süzülen soğanları bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar süt veya et suyu döküp yavaş kaynatarak suyunu çektirin. Süzgeçten bastırarak geçirip beyaz sosla kariştırın. Ateşten alınca biraz tuz, karabiber ve hindistancevizi serpin. Sosu sıcakken servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 579
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 09:17
paylaşım için çok thanks....
Sindy Tarih: 17.09.2007 13:45
tarif icin tesekkurler